Hållbarhet

På Silver Wijk är det en självklarhet att arbeta med hållbarhet på flera nivåer – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Vi tror på en levande landsbygd och att värna den svenska naturen – men vi vill också bidra till en bättre värld i det stora hela och tänker globalt. Vi tänker att ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Här är några exempel på hur hållbarhetstänket syns på Silver Wijk:

– Emelie har valt att placera sina egna två butiker lantligt för att främja en levande landsbygd och skapa arbetsmöjligheter lokalt.

– Silver Wijk köper i första hand i de tjänster som företaget är i behov av från lokala firmor. Det handlar om allt från laserskärning och tryckeritjänster till ekonomi- och kommunikationstjänster. Detta för att gynna det lokala näringslivet.

-Silver Wijk jobbar endast med återvunnet guld och silver.

– Silver Wijk förespråkar alltid användningen av så kallade etiska diamanter som är certifierade när vi designar och tillverkar smycken på beställning.

Blod, Svett & Tårar – smycket som gör skillnad!

Men projektet som ligger Emelie varmast om hjärtat är samarbetet med Africraft och ESHASP – ett projekt med fokus på att hjälpa unga flickor i Nairobis slum att fortsätta sin skolgång efter de fått mens. Många flickor tvingas nämligen sluta skolan eftersom de inte har tillgång till mensskydd och trosor. Läs mer om projektet här. 

Till detta projekt formgav Emelie ett smycke i form av en droppe som döptes till Blod, Svett & Tårar.