Hjälp flickor gå i skolan!

Blod, Svett & Tårar – smycket som gör skillnad på riktigt!

Silver Wijk samarbetar med Africraft och Future With Hope till förmån för Embakasi Slums Hygiene and Sanitation Program (ESHASP) – ett projekt med fokus på att hjälpa unga flickor i Nairobis slum att fortsätta sin skolgång efter de fått mens. Många flickor tvingas nämligen sluta skolan eftersom de inte har tillgång till mensskydd och trosor.

Flickorna på en skola som omfattas av projektet i Kenya. Bild: ESHASP

Till detta projekt formgav Emelie ett smycke i form av en droppe som döptes till Blod, Svett & Tårar.  Droppen är en symbol för flickornas situation och för deras vilja att studera vidare. Varje sålt smycke ger pengar som räcker till en hel årsförbrukning för en flicka! 100 kr per sålt smycke går oavkortat till projektet. Köper du en droppe i guld räcker det till en årsförbrukning för 5 flickor!

Blod, svett & tårar, eller Droppen som den också kallas, finns i olika utföranden och i både guld och silver.

ESHASP delar ut mensskydden på de skolor som ingår i projektet och flickorna informeras även om sina rättigheter och om hur de ska använda mensskydden.

Emelie har själv varit på plats i Nairobi och sett vilken oerhörd nytta det gör för flickorna. Här kan du se en dokumentär om projektet (öppnas i ny flik):

I stolt samarbete med: