Midsommar

5 måsten till midsommardukningen

Midsommar är snart här, behöver du inspiration till dukningen? Ingen fara, vi har tagit fram 5 måsten till midsommardukningen för att lyckas skapa en härlig och trevlig stämning. 

Sätt stämningen med ljus

Använd ljus eller fotogenlampor som vackra detaljer på dagen och stämningsättande belysning in mot kvällen, vi har flera olika ljusstakarlyktor eller fotogenlampor som är vackra var för sig eller tillsammmans. 

Allt sitter i detaljerna

Detaljerna i dukningen är minst lika viktigt som de stora elementen för att skapa det där lilla extra! 

Använd vackra dukar, servetter och servettringar eller speciella glas. Vi har skapat vackra servettringar som passar till många tillfällen och har även tagit fram olivpinnarna som passar till både chark och småplock eller till martinin! 

Blommor – en självklarhet på midsommar

Finns det något mer självklart element på ett midsommar dukat bord än blommor? Använd naturen som detalj eller mittpunkt i en stor bukett. Ut i naturen och plocka vilt växande blommor och blad, det är både mysigt och trendigt med vildvuxna buketter! Vi har stora glasburkar eller vår fina gräddkanna och mjölkkanna som fungerar utmärkt att placera blommorna i.  

Mjuka textiler

Svensk midsommar har ofta det klassiska “midsommarvädret”. Inte allt för ofta är det 15 grader och moln, men på midsommar är man ute in i det sista och då gäller det att ha garderat sig med filtar. Använd mjuka textiler både i dukningen med bordsduk och servetter, lägg fram härliga ullplädar som man kan svepa in sig i om det klassiska midsommarvädret väljer att visa sig! 

Mix – matcha

Du behöver inte köpa nytt bara för att det är dags för midsommar, återbruk och att använda det man har kan skapa en vacker och avslappnad dukning. Använd olika serveringsskålarskärbrädor eller brickor