CSR

Här kan man läsa om vår resa till Kenya (25 oktober – 2 november 2016) (www.africraft.se/blog)

Många flickor i de fattigaste delarna av Nairobi har varken tillgång till trosor eller mensskydd vilket gör att de stannar hemma från skolan när de har mens. Det innebär att de kan få svårt att hänga med i utbildningen och i många fall att de avslutar sina studier alldeles för tidigt.

Silverwijk samarbetar med Africraft (www.africraft.se) för att stödja flickorna och har tagit fram smycket Blod, svett och tårar. Smycket ser vi som en symbol för flickornas situation såväl som för deras vilja att studera vidare.

100 kr per sålt smycke går till ESHASP, ett projekt som arbetar med att förse flickor med trosor och mensskydd så att de kan fortsätta sina studier. Flickorna informeras även om sina rättigheter och om hur de ska använda mensskydden.

Nu kan vi också visa precis vad en droppe kan göra för flickorna i Nairobi! Cornelia Krusell och Lisa Larsson har gjort en dokumentär om Africraft, ESHASP och Silverwijks arbete i Kenya. Vi vill också tacka Lindex för deras gåva av trosor till projektet.

Klicka här för att se dokumentären.